سخن ریاست
ارتقای کیفیت زندگی در شهر میبد به خصوص در بافت فرسوده و تاریخی موضوع بسیار مهمی است که از راهبردهای ملی دولت تدبیر و امید بوده است که مبتنی بر احترام به حقوق و کرامت انسانی شهروندان و ساکنین این مناطق است و علاوه بر آن حفظ هویت تاریخی و فرهنگی کهن شهر میبد همگام با اصل برابری و عدالت در سرلوحه بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری قرار دارد.
وظیفه خطیر سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری میبد مبنی بر اجرای طرحهای موضوعی و موضعی در بافت فرسوده و تاریخی بنا به شهر ارزشمند تاریخی فرهنگی و استراتژی شهر اهمیت آن را دو چندان نموده است؛ هر چند که سازمان در تمام سطح شهر موظف به مدیریت اجرای سایر پروژههای عمرانی نیز میباشد.
به یقین با مشارکت شهروندان و دستگاههای اجرایی ذیربط، باززندهسازی و بازآفرینی شهر با سرعت جهشی پیشرفت خواهد نمود و فعالیت در حوزه تاریخی شهر انعکاسی از ارزشهای فرهنگی و باستانی شهر بوده و از تعامل انسان و محیط پیرامون درطول تاریخ شکل گرفته و به نوعی ویژگیهای شکلی و ساختار متشکله آن قابل تمایز از سایر پهنههای شهری میبد است و این افتخاری لذتبخش است که قادر باشیم در این حوزه فعالیت نموده و گامهای نوینی در احیا و توسعه آن برداریم.
امید است با سرمایهگذاری بخش خصوصی و مشارکت عموم شهروندان در این امر خطیر همیاری و همکاریهای لازم صورت پذیرد.

چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان میبد برگزار شد
فرماندار میبد (رئیس ستاد شهرستان) در این جلسه در خصوص ابعاد مرتبط با ستاد بازآفرینی شهری و اهمیت خاص توسعه شهرستان علی الخصوص در احیا بافت قدیم و فرسوده داشته بیاناتی ایراد نمودند که اعم موضوعات به شرح ذیل میباشد: طرح تفضیلی و همگام با مصوب شدن بافت فرسوده، چهار پروژه مشترک شهرداری و میراث فرهنگی در حال انجام، جلسه با مهندس افشانی در خصوص جذب اعتبار پروژههای اجرایی شهرستان میبد.
در ادامه شهردار میبد در خصوص پیگیری پروژه های اجرایی و همچنین پروژه های مشترکی بین میراث فرهنگی که در حال انجام و بعضا به پایان یافته است به صورت فهرست وار به سمع حضار رساندند. همچنین در خصوص موضوعات دفاتر تسهیل گردانی، 120 پروژه مشخص شده، اسکان غیر بومی گزارش خود را اعلام نمودند.
پس از آن جناب مهندس خسرو آبادی در خصوص بازآفرینی پایدار شهری بیاناتی ایراد نمودند که اعم آن تکالیف برنامه ششم، ارتقای زیرساخت های شهری، اعطای وام 30 تا 80 میلیونی، دفاتر تسهیل گردانی، قیر سهمیه ای، رویکرد مشارکتی، اعتبار سه برنامه مهم پارک محله ای شهیدیه، مرکز بهداشت و شبکه آب شرب و روش و شرایط جذب اعتبارات و میزان اعتبارات کل کشوری و استان و سایر موارد بیانات خود را ایراد نمودند.
انتصاب سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری میبد
طی حکمی از سوی محمود اسدزاده شهردار میبد، مهندس ابوالفضل صادقی یخدانی به عنوان سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری میبد منصوب گردید.
شهردار میبد در آیین معارفه سرپرست سازمان ضمن تقدیر و تشکر از زحمات ارزنده مهندس سیدهاشم منتظری در سازمان بهسازی و نوسازی، خواستار فعالیت این سازمان بر اساس اساسنامه جدید (سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری) گردید. وی تصریح کرد تأسیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری در شهرداری فرصت مناسبی برای احیای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری است.
شهردار میبد افزود: دولت نگاه خاصی به احیا و نوسازی بافتهای فرسوده دارد و این سازمان بایستی در راستای نوسازی بافتهای فرسوده سطح شهر از طریق ستاد بازآفرینی شهرستان، پیگیریهای لازم را انجام دهد.
کلنگ زنی فاز اول پروژه پارک محلهای شهیدیه
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان یزد، این پروژه که جزئی از برنامههای طرح ملی بازآفرینی شهری در استان یزد میباشد، بعنوان اولین پروژه در سالجاری در شهرستان میبد کلنگ آن توسط مقامات محلی به زمین خورد.
معاون بازآفرینی و مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان یزد در خصوص این پروژه گفت: اعتبار فاز اول این طرح ۶ میلیار ریال میباشد که توسط شرکت باز آفرینی شهری تامین اعتبار شده قرار است و مابقی آن با همکاری شهرداری و فرمانداری میبد جهت تکمیل فاز یک تامین خواهد شد بخش اول این طرح در زمینی به وسعت ۱۰ هزار متر مربع اجرا خواهدشد.
داود دانشگر با اشاره به کیفیت این طرح افزود: فاز اول این طرح با مشارکت شهرداری و فرمانداری شهرستان میبد آغاز شده و در حال پیاده سازی است که پیشبینی میکنیم که فاز اول این طرح حدودا تا ۵ ماه آینده به بهرهبرداری برسد و قرار است مابقی این طرح به مرور در سالهای آتی با همت و مساعدت شهرداری و فرمانداری این شهرستان عملیاتی گردد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف برنامه ملی بازآفرینی شهری احداث طرح های زیربنایی و روبنایی بافت های ناکارآمد شهری و محلات هدف می باشد که اجرای این پروژه جزئی از خدمات روبنایی محسوب شده و در چهارچوب تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه شهری مقرر است سرانه های مختلف شهری مثل سرانه های فضای سبز را بر اساس میانگین سرانههای موجود در مناطق و محلات مورد هدف این طرح را توسعه دهد.
این مقام مسئول در ادامه افزود: فاز اول این طرح شامل طرح فضای سبز، فضای بازی کودکان و مسیر پیاده محور میباشد که قرار است در فازهای بعدی فضاهای تفریحی و گردشگری، آبنماها و پیست اسکیت، مجموعه سوارکاری به پروژه افزوده گردد که در کل مجموعهای با وسعت ۳۰ هکتار را شامل خواهد شد.

سومین جلسه ستاد بازآفرینی شهرستان میبد برگزار شد
به نقل از روابط عمومی فرمانداری میبد، فرماندارمیبد در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی این شهرستان گفت: شهرستان میبد با هزار هکتار بافت تاریخی، که در درون آن قلعه، یخچال، آب انباز، آسیابهای آبی و ابنیههای با معماری اسلامی خودنمایی میکند نیازمند بازآفرینی و بهرهگیری در صنعت گردشگری است.
حسین فلاح تصریح کرد: اگر ستاد بازآفرینی یک میلیارد در بازآفرینی ابنیههای تاریخی میبد هزینه کند مسئولین و خیرین این شهرستان ۴ برابر آن در این زمینه هزینه خواهد کرد.
دکتر روستا در این جلسه گفت: شهرستان میبد بهعنوان فرهنگ و تمدن ایران مرکزی است که ۷ هزار سال قدمت دارد افزود:۱۴۵ هزار هکتار از بافتهای تاریخی کشور دچار فرسودگی است درحالیکه ۱۹ میلیون نفر در این بافتها زندگی میکنند.
عضو هیئتمدیره شرکت عمران و بهسازی شهری کشور از قرار گرفتن سه محله شهرستان میبد بهعنوان پایلوت بازآفرینی خبرداد و گفت: قرار شد طرحها و برنامههای الویت دار در این محلات مشخص شوند و اقدامات اجرایی و عملیاتی در این محلات شروع شود.
آقای روستا افزود: در محلات میبد میانی، شهیدیه و بفروئیه پروژههایی در حوزه بهسازی شبکه معابر، احداث مراکز بهداشتی، احداث مدرسه، مرمت خانههای تاریخی و بهرهوری مجدد از این بناها مصوب کردیم.
وی خاطرنشان کرد: مقر رشد برنامه جامع اقدامات بازآفرینی شهری شهرستان میبد به همت مدیران تدوین و به ستاد ملی بازآفرینی کشور ارائه شود.
دکتر روستا گفت: امیدواریم با همکاری و همدلی مدیران ستادی در شهرستان میبد اقدامات مؤثر و مفیدی را در ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان ساکن در محدوده هدف برنامههای بازآفرینی شهری شاهد باشیم.
وی در خصوص میزان تخصیص اعتبارات بر بازآفرینی محلات میبد اشارهای نکرد اما افزود: متناسب با برنامه جامع مشترک بازآفرینی که در شهرستان تعریف میشود؛ منابع سطح ملی هم با منابعی که مدیریت محلی برای تحقق برنامههای بازآفرینی پیشبینی میکند همافزا خواهد شد.
دکتر روستا در ادامه از بافتهای تاریخی شهرستان میبد ازجمله نارین قلعه، مجموعه کاروانسرای شاهعباسی، تک بناهای محلات، آسیاب آبی و حمام سنتی یخدان بازدید کرد.
-
اتمام عملیات مرمت محور تاریخی مسیر نخلبرداری فیروزآباد
-
اتمام مرمت محور فرهنگی تاریخی مهرجرد
-
پایان عملیات مرمت محور فرهنگی تاریخی ده آباد
-
صدور پروانه رایگان در بافت قدیم
-
عملیات ساخت پارک محله ای مهرجرد
-
شروع عملیات مرمت محور تاریخی مسیر نخلبرداری فیروزآباد فاز 2
-
انتصاب سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری میبد
-
شروع عملیات مرمت محور فرهنگی تاریخی ده آباد
-
شروع مرمت محور فرهنگی تاریخی مهرجرد